Palmino ulje
Palmino ulje

Rafinisano biljno ulje od ploda palme. Može se koristiti u pripremi različite hrane jer ne utiče na ukus i miris. Čuvati na tamnom i hladnom mestu. Pre upotrebe držati u zagrejanoj prostoriji. Ulje na sobnoj temperaturi je u tečnom stanju. Dostupno je u pakovanju od 1L, 3L i 5L.


Suncokretovo ulje
Suncokretovo ulje

Hladno presovano suncokretovo ulje je bogato nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima E, B1, B5, magnezijumom, selenom, manganom, bakrom, folnom kiselinom i dijetalnim vlaknima. Redovnom primenom snižava holesterol u krvi, deluje na kožu, poboljšava rad srca, štiti zdravlje i čuva naš organizam. Često se koristi u kozmetičkoj indrustiji. Suncokretovo ulje se koristi za pečenje a može se i sirovo unositi u organizam. Vrhunskog je kvaliteta. Dobija se bez ikakve termičke obrade. Čuvati na tamnom i hladnom mestu. Dostupno je u pakovanju od 800ml, 1L i 5L.


Ulje od kukuruznih klica
Ulje od kukuruznih klica

Hladno presovno nerafinisano jestivo biljno ulje od kukuruznih klica sadrži linolnu kiselinu, zasićene masne kiseline, fitosterin, fitohormone, vitamin E. Odlično je za spušteni želudac. Zbog njegove arome se koristi kao dodatak raznim jelima i salatama. Unosi se sirovo u organizam a može da se koristi i za pečenje. Način upotrebe zavisi za koju svrhu se koristi, uglavnom mi predlažemo jednu supenu kašiku, jednom do dva puta na dan. Vrhunskog je kvaliteta jer se dobija bez ikakve termičke obrade. Čuvati na tamnom i hladnom mestu. Dostupno je u pakovanju od 500ml.


Ulje badema
Ulje badema

Hladno presovano ulje badema je bogato vitaminima A, B1, B2, B6, E, folnom kiselinom, esencijalnim masnim kiselinama, omega3, omega6, omega9, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom, manganom, bakrom, cinkom, selenom, niacinom. Idealno je za masažu. Hrani i regeneriše kožu, sprečava perutanje i svrab suve kože a pored toga čini kožu sjajnom i elastičnom. Zbog sadržaja vitamina A sprečava opadanje kose i nastanak peruti. Lako se apsorbuje. Vrhunskog je kvaliteta jer se dobija bez ikakve termičke obrade. Čuvati na tamnom i hladnom mestu. Dostupno je u pakovanju od 100ml u pvc ambalaži i od 250ml u staklenoj ambalaži.


Kokosovo ulje
Kokosovo ulje

Nerafinisano hladno presovano jestivo biljno ulje od kokosa bez aditiva i konzervansa, je bogato vitaminima E, zasićenim masnim kiselinama. U svetu kozmetike se često koristi za negu kože. Preporučuje se u pripremi hrane poput prženja, kao namaz ili dodatak zdravim poslasticama. Utiče na mršavljenje i podstiče ubrzan rad metabolizma. Dobro je za rad srca i krvni pritisak, sprečava mogućnost pojave arteroskleroze i deluje antikancerogeno. Kokosovo ulje proizvodi se od kokosovih rezanaca, presovano hladnim postupkom na malim temperaturama. Vrhunskog je kvaliteta jer se dobija bez ikakve termičke obrade. Čuvati na sobnoj temperaturi. Dostupno je u pakovanju od 150ml i 250ml.


Ulje lana
Ulje lana

Hladno presovano laneno ulje čisti krvne sudove i smanjuje holesterol. Sadrži omega 3, omega 6, vitamin E, B17. Poboljšava zdravlje kože, kose i noktiju. Često se koristi kao laksativ. Unosi se isključivo sirovo u organizam, dobro je u kombinaciji sa salatama. Zbog očuvanja dobrih svojstava, ulje od lana ne treba koristiti za pečenje. Za konzumaciju preporučena dnevna doza unosa je dve supene kašike na dan. Čuvati na tamnom i hladnom mestu. Posle otvaranja držati u frižideru. Dostupno je u pakovanju od 100ml u pvc ambalaži i 250ml u staklenoj ambalaži.


Ulje susama
Ulje susama

Hladno presovano susamovo ulje bagato je nezasićenim masnim kiselinama, omega 6, vitaminima E, A, B1, B6, mineralima, manganom, bakrom i kalcijumom. Zbog bogatstva hranljivih materija primenjuje se u prehrambene, lekovite i sve češće u kozmetičke svrhe. Zahvaljujući hranljivim vrednostima koje sadrži hladno presovano susamovo ulje i njegovom ukusu sve više se obogaćuju jela svetskih kuhinja. Unosi se isključivo sirovo u organizam. Blagotvorno deluje na rad srca, jetre i bubrega pomaže u regulisanju krvnog pritiska, jača imunitet, podstiče cirkulaciju i pokretljivost zglobova i pomaže u lečenju akni. Vrhunskog je kvaliteta jer se dobija bez ikakve termičke obrade. Čuvati na tamnom i hladnom mestu. Dostupno je u pakovanju od 250ml u staklenoj ambalaži.


Ulje od kikirikija
Ulje od kikirikija

Hladno presovano nerafinisano ulje od kikirikija bogato je vitaminom E i omega 6 masnim kiselinima. Može se koristiti za pečenje, kao i dodatak salatama. Efikasno je sredstvo za izlučivanje kamena iz žuči kao i za otklanjanje drugih želudačanih tegoba. Štiti organizam od problema sa probavom. Snižava visok krvni pritisak i kontroliše nivo holesterola. Ulje od kikirikija predstavlja bogat izvor proteina i trebalo bi se kozumirati u umerenoj količini dnevno za izgradnju mišića i jačanje tela. Poboljšava funkciju digestivnog trakta i vrlo je efikasan za smanjivanje telesne težine. Vrhunskog je kvaliteta jer se dobija bez ikakve termičke obrade. Čuvati na tamnom i hladnom mestu. Dostupno je u pakovanju od 250ml.


Bundevino ulje
Bundevino ulje

Hladno presovano nerafinisano bundevino ulje bogato je vitaminima A, E, C, K, B, mineralima, fosforom, kalcijumom, magnezijumom, kalijumom, gvožđem, cinkom, manganom, omega 6 i omega 9 masnim kiselinama. Bundevino ulje ne može da izleči bolesti, ali redovnom upotrebom može da pomogne da se spreči zdravstveni problem. Reguliše problem prostate, pomaže kod infekcije mokraćnih kanala, reguliše nivo holesterola u krvi, pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja kao i crevnih parazita, pospešuje normalan rad bubrega i poboljšava imuni sistem. Unosi se isključivo sirovo u organizam. Čuvati na tamnom i hladnom mestu. Dostupno je u pakovanju od 250ml u staklenoj ambalaži.


Ulje od jezgra kajsije
Ulje od jezgra kajsije

Hladno presovano ulje od jezgra kajsije bogato je nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, C i E. Može se koristiti za pečenje, kao i dodatak salatama. Primenjuje se za lečenje simptoma tumora i astme. Utiče na kardiovaskularni sistem i snižava loš holesterol. Pored toga čini kožu sjajnom i elastičnom, te je pogodno za suvu i dehidriranu kožu. Vrhunskog je kvaliteta jer se dobija bez ikakve termičke obrade. Čuvati na tamnom i hladnom mestu. Dostupno je u pakovanju od 10ml.